Ochelari de soare

Ochelarii de soare au scopul de a opri disconfortul ochiului si de a proteja impotriva razelor solare, iar, deseori acestia pot functiona si ca un ajutor de vedere. Folosind lentile cu dioptrii care sunt colorate si polarizate sau intunecate, astfel functioneaza ca ochelari de soare.

Specialistii in domeniu recomanda protejarea ochilor cu ochelari de soare ori de cate ori soarele este puternic iar lumina devine deranjanta, iar pentru a proteja eficient ochiul de radiatiile ultraviolete care pot avea un efect negativ grav asupra ochiului se recomanda intotdeauna o pereche de ochelari de soare la indemana.

Cel mai important rol il reprezinta protectia impotriva razelor ultraviolete, cauzatoare a diferite boli oftalmologice precum orbire sau cataracta iar in unele cazuri extreme se poate ajunge chiar la cancer. Ochelarii de soare pot fi impartiti in mai multe categorii si se pot utiliza in diferite domenii, in functie de necesitate: ochelari de aviator, supradimensionati, cu lentile gradient, ochelari sport, ochelari cu lentile de reflexie si multe alte modele.

Multe dintre aceste categorii sunt folosite in industria modei sau cinematografica.

TOP